MENU

Mibe kerül egy MINI találkozó?

745
4

Már régóta tervezem megírni ezt a bejegyzést, de talán most a legalkalmasabb. Mégpedig azért, mert egyre kevesebben jönnek el egy-egy MINI találkozóra. Ennek számos oka lehet, de sokan azért nem csatlakoznak, mert manapság már minden drága és nem szánják rá a pénzt. Mert bizony, mint minden szórakozás, ez is pénzbe kerül.

Még a tavalyi (2023-as) Alba Cooper Car Tours által szervezett Hungarian MINI Challenge-en való részvételemkor összegyűjtöttem minden kiadásomat. A rendezvény ingyenes volt, a “nevezési díj” egy állatotthon számára felajánlott zsák állateledel volt, ezt természetesen nem számolom bele a költségekbe. Egyedül mentem, szóval ez most egy egynapos MINIs esemény – ami hozzám képest az ország egy távolabbi pontjában került megrendezésre – egy főre vetített költsége.

Itt vannak a 2023. májusi számok:

  • Autópálya matrica 10 napra – 5.850 ft
  • Szállás a rendezvény előtti éjszakára, 1 főre – 18.356 ft
  • Tankolás (489 km) 31,86 l × 555,90 ft – 17.711 ft
  • Útravaló üdítő, víz, nasi, reggeli – 6.965 ft
  • Parkolódíj az esemény helyszínén – 500 ft
  • Péntek vacsora, szombat ebéd – 7.495 ft
  • Összesen – 56.877 ft

Jól látszik, hogy egy egynapos program közel hatvanezer forint, ami nem kevés. Ez nyilván, ha két fő vesz részt az eseményen, akkor jobban eloszlik, de ha egy család zsebéből jön ki, akkor végülis mindegy hányan fizetik ki. Persze, lehet ezeken a költségeken faragni, például otthonról hozott élelemmel, vagy ha valaki bevállalja, hogy egész nap vezet és nem alszik ott az esemény helyszínén. Én inkább kipihenten szeretek érkezni és jól szeretem érezni magam, ha már egyszer elmegyek egy ilyen rendezvényre és nem fáradtan nekifutni az egész napos programnak.

A fenti szám tükrében ott van az a kockázat is, hogy egy MINIs esemény nem az én ízlésemnek megfelelő. És meg is érkeztünk ahhoz az apropóhoz, hogy miért rendezek – “magamnak” – MINIs eseményeket. Azért, mert amit én szervezek, az olyan, amilyet én szeretnék. Ezeken az eseményeken pont a számomra megfelelő elegye van az autózásnak és az egyhelyben bandázásnak, beszélgetésnek, általam előre végigjárt, jó minőségű utakon gurulunk, előre kipróbált éttermekben eszünk, nem rohanunk, nem hajt a Molnár, élvezzük az együtt töltött időt. Természetesen én is próbálok odafigyelni a tényleges és látens igényekre, de mindenkinek soha nem lehet megfelelni. Aki már járt a mi eseményeink egyikén, az nagyjából tudja, mire számíthat és ez alapján el tudja dönteni, hogy a jövőben csatlakozik-e hozzánk, vagy sem.

Szerencsére az elmúlt években volt alkalmam kipróbálni, megtapasztalni, hogy kinek, milyen jellegűek a rendezvényei és azok mennyire igazodnak az én igényeimhez, így én már könnyebben tudok döntést hozni, hogy csatlakozom-e más szervezők eseményeihez.