MENU

Kipufogóvég feketítés

1306
2

Már régóta játszottam a gondolattal, hogy milyen lenne a Clubby fekete kipufogó végekkel, de eddig nem szántam rá magam, hogy rendeljek és lecseréljem. Azonban egy holland márkatársunk, Maurice blogján találtam egy bejegyzést, ami szerint Plasti Dip-pel festette feketére a kipufogóvégeket. Ez egy jó alternatívának tűnik számomra is, mivel nem tudom, hogy krómként vagy feketén nézne ki jobban. Maurice utánajárt, hogy a Plasti Dip akár 150°C-os hőmérsékletet is kibír, illetve neki több, mint két évig megmaradt az autóján. Szóval úgy döntöttem, én is kipróbálom. Nem tudom, mennyire lesz tartós, de legalább meg tudom nézni élőben is, hogy néz ki feketén.

IMG-7995

Szóval, nekiálltam elmaszkolni az autó hátulját. Aztán eszembe jutott, hogy a gyári ‘S’ kipufogó végét le lehet szedni. H3 bit fej kell hozzá. Így, egy felesleges 20 percnyi maszkolás után, leszedtem a kipufogó végeket, zsírtalanítóval alaposan megtisztítottam őket, majd jöhetett a festés.

IMG-7996

A flakon alapos felrázása után vékonyan felvittem az első réteget, hogy egyenletes alapot adjon a többi rétegnek. Az első réteg után 20 percet vártam, majd fél óránként jött rá még egy réteg. Én 6 réteget vittem fel a tökéletes fedés érdekében, tekintettel arra, hogy a festett felület az autó alján, az elemeknek kiszolgáltatva helyezkedik el. Külön festettem a külső és belső felét, a belsőt vékonyabb és kevesebb rétegben.

IMG-8001

Itt látható az előtte – utána kép:

IMG-7994
IMG-8004